Pots seleccionar una entrada del bloc per la seva localització geogràfica.


diumenge, 3 d’abril del 2011

Via ferrada de les Baumes Corcades


Aquesta via ferrata es troba a Centelles, a la comarca d'Osona. Per accedir-hi, s'ha d'anar en direcció al càmping de Centelles, i un cop passat, seguir les indicacions que hi ha. És molt recomanable anar-hi d'hora (8-9 del matí), en especial els diumenges, perquè sovint hi ha una gran afluència de gent.

Al mapa següent es pot veure el traçat de la ferrada per la variant original (en taronja) i la variant de l'Esperó (en vermell). Falta la variant de la Tosquera, que és força fàcil i que comença agafant un camí que surt a mà esquerra just abans de començar a pujar per l'Esperó.


Es tracta d'una via ben equipada que té l'al·licient de tenir el pont tibetà més llarg d'Europa. Ara mateix aquest pont està bastant destensat i costa una mica més de passar del que és habitual. Tot i que no és gaire difícil, tècnicament parlant, hi ha diversos trams extraplomats que podrien resultar en una caiguda perillosa. Si s'està en relativa forma física, es coneixen els límits personals i es tenen recursos per sortir d'algun imprevist amb una certa dignitat, és una ferrada molt agradable de fer. Hi ha una multitud d'escapades de la via però s'ha d'anar amb compte de no sortir per cap lloc que condueixi a un precipici. Per seguir el traçat de la via s'han de seguir els punts vermells. Per seguir el camí de tornada, que és tallat diverses vegades pel traçat de la via, s'han de seguir els punts grocs.

Hi ha tres variants possibles: la variant original, de dificultat baixa, la variant de la Tosquera, també de dificultat baixa i el tram de l'Esperó, que és força vertical i amb algun pas exposat. Abans d'anar per la variant de l'Esperó és molt recomanable haver fet la ferrada sencera per la variant de la Tosquera, i així poder veure com és l'Esperó. La raó és que després d'aquest tram encara queda un bon tros de via ferrada, i la part de l'Esperó pot minvar les forces considerablement, i no es podria acabar la via ferrada.

Si vols veure'n més imatges, fes clic a la fotografia.

Per descarregar el track per GPS, hauràs de fer-ho a través de l'enllaç següent:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1510305

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada