Pots seleccionar una entrada del bloc per la seva localització geogràfica.


dilluns, 5 d’abril del 2010

Via ferrada de les Gorges de Salenys

Actualització del 17-12-2011: la via ferrada es troba en perfectes condicions, tant l'accés com l'equipament. Hi ha algun tram que té les instal·lacions velles però que estan en bon estat. S'ha reequipat la primera part de la ferrada, que estava molt deteriorada, i s'han afegit tres ponts himalaics repartits pel trajecte. El conjunt global ha millorat sense afegir dificultat. El temps global ha augmentat uns 30-45 minuts.


A Santa Cristina d'Aro, a la comarca del Baix Empordà, hi ha una via ferrada que transcorre per les Gorges de Salenys. Es troba en un entorn força ombrívol per la qual cosa és excel·lent per a fer-la en èpoques de calor. És una ferrada divertida i variada perquè disposa d'un munt de ponts tibetans. Després de la nevada de 2010 ha quedat força malmesa. El brancam dificulta el fet de caminar pels trams de camí que hi ha, ha trencat un dels ponts encara que es pot passar per sota sense problemes i, més endavant, una esllavissada de terra ha deixat impracticable una petita part de la via ferrada, tot i que sense cap repercussió perquè es pot passar caminant fins a reprendre la via ferrada.
   
Si vols veure més fotografies, fes clic a la imatge




Es tracta d'una via ferrada fàcil, tot i el perill que implica estar fent un esport de risc. Evidentment, no es pot practicar sense els coneixements ni el material necessaris per a fer vies ferrades. Es pot fer en una hora i mitja, sense comptar les parades ni el temps de diversió als ponts tibetans. S'ha d'estar en relativa forma, sobretot a l'últim tram atès que és una mica (no gaire) més vertical que la resta. 
Al mapa següent, es poden veure l'accés i el retorn de la via ferrada, en magenta i vermell, respectivament.
 

 
 
 
Descàrrega del track per GPS (en format GPX):  Ferrada_Salenys.gpx
 
[nota: per descarregar el track has de fer clic dret a sobre l'enllaç i guardar-lo]
 
 
Per arribar al punt de partida del track, s'ha d'arribar al punt que està marcat al mapa que ve a continuació:
 
 
El punt d'aparcament es pot veure per cortesia de Google Street View.
 
 

 

4 comentaris:

  1. Hola!

    Som principiants i voldríem algun guia que ens acompanyés i ens llogués el material per fer la via ferrada de les gorges de salenys el proper diumenge 4 de desembre.
    Som unes 9 persones.
    Què en coneixeu d'algun ? Quin preu tindria per persona?
    Gràcies!

    Us deixo el meu mail per si algú té resposta.
    mitilus33@hotmail.com
    Gràcies,
    Ivette
    28-11-11

    ResponElimina
  2. Hola Ivette,

    Li he passat les teves dades a un col·lega que, si li van bé les dates que demanes, us donarà un servei magnífic. És un crack.


    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Hola,
    a nosaltres també ens agradaria conèixer algun guia per fer el mateix, lloguer de material i acompanyamnent per fer les gorges de salenys, nosaltres som 4 persones.
    Gràcies.
    Sandra.
    El meu correu és: estrellitzia@yahoo.es

    ResponElimina
  4. Hola Sandra,

    Doncs et recomano que contactis amb aquesta empresa, que segur que us hi acompanyaran encantats. http://www.agirones.com/index.htm

    Salutacions.

    ResponElimina